puhujakeppi

Tuija Saarikko: Puhujakeppi/Perhekeppi

Aika: pe 9.7.2021 klo 10.00 - 13.00
Paikka: Kotakylä, Juuka, Rumpu Soikoon!

Talking stick eli puhujakeppi oli muinoin alkuperäiskansojen heimotunniksilla varustettu puukeppi, jonka avulla päällikkö jakoi puheenvuoroja. Se kuka keppiä kannatteli, oli puheenvuorossa, eikä muut saaneet häntä keskeyttää.
Perhekepissä oli puolestaan jokaiselle perheenjäsenelle oma symboli ja sitä käytettiin perheen ja heimoneuvoston sisällä samoin tavoin kuin puhujakeppiä - puheenvuoroa antamaan.

Omaa perhe/puhujakeppiä varten tarvitaan puukeppi sekä koristeita niin luonnosta kuin oman käsityökorin pohjalta: esimerkkinä vaikkapa eri väriset langat, sulat, helmet sekä metsästä löydetyt aarteet. Jos sinulla on itselläsi kivoja ja mielenkiintoisia koristeita keppiä varten, ota mukaan. Kannattaa ottaa myös oma puukko, ja sakset. Tarvikkeita löytyy myös paikan päältä. Vain mielikuvitus on rajana, millainen kepistä tulee!

Puhujakepille olisi käyttöä tänä päivänä niin kodeissa kuin työpaikoilla, sillä keppiä heilutellen voisi viestiä toisille, että on tärkeää asiaa.

 


Tuija Saarikko on monitaituri, jonka taidot liittyvät luovuuteen ja luontoon. Esimerkkeinä mainittakoon eräopas, koirahieroja, ekokampaaja ja rumpuhoitaja. Tuijan osaamisalueeseen kuuluu myös villiyrtit ja luonnonmateriaalit.

  

 


Rumpu soikoon! -shamanistinen luontoretriitti Juuka 8. - 11.7.2021.