Juha Kivinen ja luonnonhenget

Juha Kivinen: Luonnonhenkien matkassa, Shamanistiset seremoniat ja rituaalit

Aika: la 14.00 - 17.30, su 10.00 - 13.30
Paikka: Kotakylä, Juuka, Rumpu Soikoon!

Luonnonhenkien matkassa (lauantai)

Vanhaan suomalaiseen maailmankuvaan on aina kulunut käsitys siitä, että kaikessa luonnossa on oma henkensä – haltiansa. Puilla, eläimillä, kasveilla, kivillä, vedellä, metsällä ja jopa paikoilla on oma haltiansa ja myös omat suojelushaltiat. Tähän maailmaan tutustumme tässä workshopissa.

Saat tietoutta vanhoista uskomuksista ja pääset itse lisäämään omaan herkkyyttäsi luonnonhenkiin tutustumiseksi. Samalla vahvistat suhdetta omiin oppaisiisi ja haltiaasi. Käyskentelemme yhdessä lähialueen luonnossa ja teemme voimaannuttavia harjoituksia oman herkkyytemme vahvistamiseksi.

 

Seremoniat ja rituaalit shamanistisessa työskentelyssä workshop (sunnuntai)

Esiäitimme ja –isämme ovat jo muinaisista ajoista osanneet hyödyntää seremonioita ja rituaaleja yhteisön elinvoiman takaamiseksi.  Seremonioiden avulla on ylläpidetty elintärkeää yhteyttä ympäröivään luontoon ja luonnonhenkiin sekä nostatettu omaa voimaa. Seremoniat ovat myös olleet luonnollinen osa elämää luonnon ja elämän kiertoon liittyvine riitteineen.

Tässä wokshopissa kuulet lisää seremonioiden ja rituaalien merkitykstä ja niiden vaikutuksesta. Käymme läpi myös miten voit itse lähteä valmistelemaan omia seremonioitasi. Teemme workshopin aikana myös joitakin yhteisiä seremonioita.

 

Juha Kivinen toimii Luontoviisauden valmentajan ja Henkisen oppaan töiden lisäksi mm. koulutettuna erä- ja luonto-oppaana, Kalevalaisena jäsenkorjaajana sekä Kalevalaisen hengenperinnön ja luontomeditaation opettajana Johannes Setälä -keskuksessa. Elämäntaitoihin liittyvien opintojen jälkeen Juha on nyttemmin perehtynyt erityisesti luonnon merkitykseen henkisen hyvinvoinnin perustana ja perinteikkäisiin, ikiaikaisiin tapoihin huolehtia kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Lue lisää Juhasta.

 

 

 

Rumpu soikoon! -shamanistinen luontoretriitti Juuka 8. - 11.7.2021.